Вучић:Сукоб са НАТО нам не треба, али Србија не може да дозволи нова понижења

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 14:06

Вучић:Сукоб са НАТО нам не треба, али Србија не може да дозволи нова понижења

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србији није потребан сукоб са НАТО, јер тај сукоб не може да добије, али да Србија није у ситуацији да дозволи нове нападе и понижења. Фото: Танјуг/Зоран Жестић „Оно што је наш закључак, то је да ћемо штитити позицију нашег >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << народа, чувати позицију нашег народа, разумети поруке мирног политичког устанка Срба са севера КиМ. Поштовати Устав Србије, али оно на чему ћемо инсистирати је стварни дијалог“, поручио је Вучић у обраћању грађанима и додао да Србија неће прихватити дијалог по принципу „узми или остави“,
Вучић је нагласио је да је Србији је потребан стварни разговор и са Албанцима и са међународном заједницом. „Потребно нам је да будемо на европском путу, али нам је потребно да имамо стварни дијалог и стварне разговоре и о нашим националним и о нашим државним питањима као што имамо одличне разговоре о европским питањима“, рекао је Вучић.
Председник Србије је током обраћања изразио страховање да је тренутна ситуација на КиМ „само увод у много дубљу кризу“. „Знате ли ко је Браца Николић. Можда је он убица, можда је упуцао албанску децу, а није. Ухапшен је пре готово годину и по и још је у притвору у Подујеву. Некадашњи градоначелник Штрпца. Србин. Ухапшен кажу због малверзација око земљишта на Брезовици. Он је у притвору као да је убио десеторо људи. И још њих четворица или петорица. А онај што је упуцао децу, ено га на слободи,“ рекао је Вучић и упитао да ли је то одраз демократија тзв. Косова.
Les: Izbore vidim kao pobedu Srbije i kosovskih Srba zbog uspešnog bojkota

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић:Сукоб са НАТО нам не треба, али Србија не може да дозволи нова понижења се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.