Илија Абутовић: Дајем све од себе, ЕП у Немачкој ће бити круна ове генерације

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 12:51

Илија Абутовић: Дајем све од себе, ЕП у Немачкој ће бити круна ове генерације

Српски рукометаш Илија Абутовић изјавио је данас да ће дати све од себе у мечевима против Финске и Словачке у квалификацијама за Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој. Фото: Рукометни савез Србије Српски рукометаши окупили су се данас у београдском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хотелу „М“ где су започели припреме за последње две утакмице у квалификацијама за ЕП 2024.
Прво место на табели Друге групе квалификација за ЕП држи Норвешка са шест бодова, док је Србија друга са такође шест бодова. Словачка и Финска су сакупиле по два бода. Пласман на ЕП избориће по две најбоље селекције из сваке групе, као и четири најбоље трећепласиране репрезентације. „Ово што доживљавам на последње две утакмице у Србији је невероватно! Прво против Словеније у Крагујевцу, потом у Новом Саду против Норвешке, ја то никада нисам доживео и то су утакмице о којима се сања. Позвао бих публику овом приликом да дође у што већем броју да на прави начин завршимо квалификације, док се императив победе у обе утакмице и наша припрема, не доводе у питање“, рекао је Абутовић, преноси званични сајт РСС.
Абутовић је истакао да жели да пружи допринос младим играчима.
„Често разговарам са селектором Тонијем Ђероном на ту тему, разуме моју позицију, али свакако за сада сам ту, дајем све од себе и надам се да ће ЕП у Немачкој бити круна ове генерације“, додао је Абутовић.
Србија ће 27. априла гостовати у Финској од 18 сати, а три дана касније дочекаће Словачку у Новом Саду. „Срећан сам што смо поново на окупу, што смо сви здрави и што спремно дочекујемо крај квалификација. Радујем се новој прилици да играм уз ове сјајне момке. У Финску идемо по победу, никог не потцењујемо, али не бежимо ни од улоге фаворита“, рекао је млади српски рукометаш Стефан Додић.
Он ће ове године играти и на Светском првенству за рукометаше до 21 године. „Једва чекамо СП овог лета и мотивисани смо да оправдамо и очекивања и покажемо каква смо генерација. Наш рукометни развој је сада приоритет, али и резултати не треба да изостану. На тај начин размишљам и о избору клубова где ми Цеље служи да после Загреба наставим да у доброј средини по мене уз што већу минутажу напредујем, а то сам посебно научио из исхитрене одлуке каква је била рани одлазак у Килце“, додао је Додић.
Рукометаши Србије ће тренирати на „Бањици“ до одласка за Хелсинки, који је планиран за 26. април.
Lajović, Đere, Krajinović i Kecmanović u glavnom žrebu mastersa u Madridu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Илија Абутовић: Дајем све од себе, ЕП у Немачкој ће бити круна ове генерације се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.