Ово су тренуци из детињства које ће деца заувек памтити, кажу стручњаци

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 08:00

Ово су тренуци из детињства које ће деца заувек памтити, кажу стручњаци

Родитељи често брину пружају да ли деци довољно љубави и пажње. Међутим, психолози објашњавају како су и оне, наизглед најједноставније ствари које родитељи раде са својом децом, управо успомене из детињства којих се најрадије сећају. Фото: Pexels/Cottonbro studio Приче за лаку ноћ Истраживања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << показују да читање приче пре спавања зближава однос између детета и родитеља. То посебно, време на крају дана пре него што наш малишан утоне у сан, одличан је начин зближавања, али и нешто што дете најчешће памти из свога детињства.
Слушање детета Иако често знамо рећи детету да тренутно немамо времена или смо заузети одређеним обавезама, ако својој деци посветимо пажњу када знамо да би требало, психолози нас уверавају да можемо бити сигурни да ће једног дана размишљати о своме детињству и сетити се како су родитељи увек били уз њих. Исто тако, понекад нас деца прекидају јер желе да привуку нашу пажњу, а не зато што увек нешто желе од нас или нам имају нешто посебно за да кажу.
Мажење Ако се осврнете на своје дјетињство и притом осетите љубав и срећу, велике су шансе да је оно било испуњено љубављу ваших родитеља. Наиме, мажење и загрљаји нису само симбол љубави, већ подршке и заштите. Психолози саветују како бисмо своју децу требало да мазимо што је чешће могуће јер ће се она тада осећати сигурно, вољено и цењено, а такође ће једног дана и сами постати родитељи пуни љубави.
Породичне традиције Било да се ради о гледању божићних лампица у истој улици сваке године, изради домаће пице за вечеру, Ускрсу проведеном на камповању или честим излетима у природу, породична традиција омогући ће детету да се једног дана сети свих лепих успомена везаних уз породичне тренутке.
Заједнички оброци Док време вечере може да буде стресно када су деца још мала и немирна, с временом ће ови момнети постати нешто чега ће се сећати у будућности. Наиме, психолози објашњавају како заједничко седење за столом дељењем оброка, чак и ако се то догађа само викендом, постају неке од најдражих дечјих успомена из детињства. То је време које могу провести са својим родитељима, без телефона, телевизије и других дистракција.
5 jednostavnih vežbi za uspravno držanje koje možete da radite čak i dok sedite u radnoj stolici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су тренуци из детињства које ће деца заувек памтити, кажу стручњаци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.