Лајовић бољи од Рубљова – српски тенисер на „Српска опену“ дошао до друге титуле у каријери

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 17:10

Лајовић бољи од Рубљова – српски тенисер на „Српска опену“ дошао до друге титуле у каријери

Српски тенисер Душан Лајовић освојио је титулу на Српска опену у Бањалуци, пошто је данас за два сата и 33 минута победио Руса Андреја Рубљова са 2:1 у сетовима – 6:3, 4:6, 6:4. Фото: Танјуг/AP/Радивоје Павичић Први гем првог сета почео је са три везане брејк лопте за Рубљова, али је Лајовић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << све спасио и освојио тај гем. Србин је затим направио брејк за 3:1 што је било кључно за освајање првог сета.
Старт другог сета је у потпуности припао Рубљову који је уз један брејк стигао до 3:0. Није се међутим Лајовић предао, напротив, заиграо је много боље, стигао до 3:3. Код вођства 5:4, Рубљов је успео да направи брејк и изједначи на 1:1.
У трећем сету на терену све је почело феноменално за Лајовића. Уз два брејка предности стигао је Србин до 5:1, деловало је да ће рутински привести меч крају, али је Рубљов узвратио и везао три гема. Затим је Лајовић на 5:4 сервирао други пут на мечу за победу, и коначно стигао до меч лопти, али прве две није искористио. Трећу јесте и тако је стигао до велике титуле.
Лајовићу је ово друга титула у каријери, претходно је освојио Умаг 2019. године. Победа у Бањалуци донела је Србину чек на 85.605 евра. Захваљујући освајању пехара и добијању 250 бодова, Лајовић ће на сутрашњој АТП листи бити 43. тенисер планете.
Rune se izjednačio sa Novakom i Rodikom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лајовић бољи од Рубљова – српски тенисер на „Српска опену“ дошао до друге титуле у каријери се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.