Шпанци пишу: Кампацо од лета у Реалу

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 12:08

Шпанци пишу: Кампацо од лета у Реалу

Аргентински плејмејкер Факундо Кампацо од лета ће бити нови/стари играч мадридског Реала, наводи шпански „Релево“. Фото: ABA liga/ Dragana Stjepanović Како преноси лист са седиштем у Мадриду, све је договорено 17. марта у Барселони, када је Звезда гостовала истоименом тиму у Евролиги. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
У тексту даље стоји да су Хуан Карлос Санчес, директор кошаркашке секције Реал Мадрида, и Алберто Ереро, спортски директор, отпутовали у Барселону како би постигли споразум са бившим играчем. Повратак у Реал је и била Кампацова прва жеља када су га Далас Маверикси отпустили крајем прошле године, али то у том тренутку није било оствариво због клаузуле од 6.000.000 евра која му је допустила да оде у НБА, а од које је остало још 2,6 милиона да се плати „краљевском тиму“. Реал је могао да опрости тај дуг, али финансијска ситуацијиа то није дозволила како је буџет тима већ био закључен.
Постојао је проблем и са опорезивањем, где би, да је Кампацо отишао директно у Мадрид, стопа била на 45 одсто, а сада како је плаћао порез и живео у Србији, у Шпанију се враћа као „нерезидент“ и плаћаће само 22 одсто од свог уговора. Тачније, само у првој години уколико се заиста врати.
„Релево“ наводи да је понуда Реала Кампацу зимус износил 1.600.000 евра.
Кампацо је ове сезоне одиграо девет утакмица у Евролиги и у просеку имао 15 поена и 5,9 асистенција.
Košarkaši Majamija savladali Milvoki

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанци пишу: Кампацо од лета у Реалу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.