Кинески амбасадор у Паризу (у)збунио Европу: Крим је историјски био део Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 12:01

Кинески амбасадор у Паризу (у)збунио Европу: Крим је историјски био део Русије

Француска и три балтичке државе – Естонија, Летонија и Литванија, изразиле су огорчење и ужаснутост након што је кинески амбасадор у Паризу довео је у питање суверенитет Украјине као земље бившег Совјетског Савеза. Фото: WikimediaCommons/Soerfm
Упитан да ли је Крим део Украјине или >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не, кинески амбасадор Лу Шаје је рекао у интервјуу емитованом на француској телевизији да је историјски био део Русије, али да је био понуђен Украјини од стране бившег совјетског лидера Никите Хрушчова, пренео је Ројтерс.

Ове земље бившег СССР немају стварни статус међународног права јер не постоји међународни уговор којим би материјализовале свој суверени статус“, рекао је Шаје.
Француска је данас саопштила да исказује „пуну солидарност“ са свим погођеним земљама савезницама и нагласила да су оне стекле своју независност после деценија угњетавања.
Кремљ: Путин телефоном разговарао са саудијским принцом Мухамедом бин Салманом

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинески амбасадор у Паризу (у)збунио Европу: Крим је историјски био део Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.