Александар Вучић честитао Дан Војске Србије: Снажна војска огледало јаке државе

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 11:50

Александар Вучић честитао Дан Војске Србије: Снажна војска огледало јаке државе

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Милошу Вучевићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије. Фото: Танјуг/Раде Прелић
„Свим припадницима Војске Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << честитам 23. април Дан Војске Србије.

У спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, кључни тренутак за почетак стварања модерне српске државе и војске, прослављамо највећи војни празник – Дан Војске Србије. Војска Србије данас је фактор стабилности у земљи и читавом региону и незаобилазан чинилац научног, технолошког и сваког другог вида развоја Србије. Више од два века у њу је и даље уткана душа народа из ког је поникла, испуњена поносом, достојанством и истрајношћу“, навео је Вучић.
Он је нагласио да му причињава „неизмерно задовољство, као председнику и врховном команданту Војске Србије, интересовање и одзив младих људи на конкурсе за пријем у јединице Војске Србије што је показатељ да смо на правом путу“.
„Захваљујући модернизацији и опремању наше војске, можемо са поносом да кажемо да имамо јаку Војску Србије, јачу него икада до сада, а још поноснији можемо бити на наше припаднике Војске који су у овој години постигли значајне резултате у обуци и оспособљавању нових војника и успели да одрже захтевани ниво оперативне способности Војске Србије. Снажна војска огледало је јаке државе, способна да заштити своју земљу и народ и обезбеди им сигурност и слободу, јер од тога не постоји ништа светије и часније. Поштовани припадници Војске Србије честитам вам Дан Војске највећи војни празник, уверен да ћете као и ваши преци корачати уздигнуте главе и знати да осветлате образ својој отаџбини, својој Србији и будете достојни свог позива.
Живела Војска Србије! Живела Србија!, поручио је председник Србије Александар Вучић.
Орбан са Вучићем присуствује приказу способности Војске Србије на Батајници

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Александар Вучић честитао Дан Војске Србије: Снажна војска огледало јаке државе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.