У току евакуација српских држављана из Судана

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 11:16

У току евакуација српских држављана из Судана

Почасни конзул Србије у Судану Ахмед Абдел Мути изјавио је данас да је у току евакуација српских држављана из те земље. Фото: Танјуг/AP/Marwan Ali
„Шесторо српских држављана евакуише се из Картума заједно са држављанима Уједињених Арапских Емирата, друга група са четворо српских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << џављана кренула је са службеницима Уједињених нација, а у трећој групи са турским држављанима је и један српски“, потврдио је Ахмет Абдел Мути за РТС.

Остали српски држављани, којих је у Судану укупно око стотину – или су решили да остану, или се због тога што имају малу децу предомишљају о начинима одласка из Судана, из безбедносних разлога, рекао је Ахмед Абдул Мути.
априла због спора између начелника суданске војске Абдела Фатаха ел Бурхана, који председава суданским Сувереним саветом и Мохамеда Хамдана Дагала познатог као Хемедти, његовог заменика у том савету и начелника паравојних Снага за брзу подршку (РСФ).
Услед сукоба у престоници Картуму онеспособљен је аеродром, а многи путеви су непроходни.
Постигнут тродневни прекид ватре није био поштован, а цивили данима беже из Картума.
Хране готово да нема, а велики број болница је онеспособљен.
У сукобима је страдало најмање 413 особа, а више од 3.500 је повређено.
Радоичић: Српски народ ће показати да има једну државу, државу Србију

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У току евакуација српских држављана из Судана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.