Француска евакуише дипломатско особље и своје држављане из Судана

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 09:01

Француска евакуише дипломатско особље и своје држављане из Судана

Француска спроводи хитну евакуацију свог дипломатског особља и својих држављана из Судана, саопштило је данас Министарство спољних послова Француске. Фото: Танјуг/AP Photo/Ashraf Idris, File У саопштењу се наводи да су збринути и други европски држављани и они који долазе из „савезничких >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << партнерских земаља“, преноси портал БФМ ТВ.
Према тврдњама дипломатских извора, суданске паравојне Снаге за брзу подршку (РСФ), против којих се бори регуларна војска Судана, „пружиле су безбедносне гаранције“ које су омогућиле операцију евакуације око 250 француских држављана који су боравили и живели у Судану.
Раније данас амерички државни секретар Антони Блинкен потврдио је да је амбасада Сједињених Америчких Држава у главном граду Судана, Картуму привремено обуставила рад због оружаних сукоба у тој земљи.
Блинкен је рекао да су комплетно особље амбасаде САД и чланови њихових породица безбедно евакуисани из Картума и најавио да ће званични Вашингтон наставити да помаже Американцима који су остали у Судану, пренео је Ројтерс.
Blinken: Ambasada SAD privremeno obustavila rad u Kartumu zbog oružanih sukoba

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска евакуише дипломатско особље и своје држављане из Судана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.