Белоруске јединице завршиле обуку за руске тактичке нуклеарне ракетне системе

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 08:57

Белоруске јединице завршиле обуку за руске тактичке нуклеарне ракетне системе

Јединице из Белорусије завршиле су обуку како да користите тактички ракетни систем Искандер за лансирање нуклеарног оружја, саопштило је белоруско Министарство одбране. Фото: Wikimediacommons/Министерство обороны Российской Федерации Саопштење је уследило четири недеље након што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је руски председник Владимир Путин рекао да ће Русија поставити тактичко нуклеарно оружје у суседној Белорусији, као упозорење НАТО-у који пружа војну подршку Украјини, преноси Ројтерс.
Русија није дала јасан распоред распоређивања нуклеарног оружја у Белорусији, али је Путин рекао да би изградња складишта требало да буде завршена до почетка јула.
То ће бити прво распоређивање дела руског нуклеарног арсенала ван граница те земље од распада Совјетског Савеза 1991. године, подсећа Ројтерс.
Kijev planira primenu softvera SAD u analizi podataka o ruskim ratnim zločinima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белоруске јединице завршиле обуку за руске тактичке нуклеарне ракетне системе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.