Белгија: Уништена пошиљка америчког пива непрописно означена као шампањац

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 07:40

Белгија: Уништена пошиљка америчког пива непрописно означена као шампањац

Белгија је уништила пошиљку америчког пива уз образложење да је неправилно означена као шампањац. Фото: Pixabay/Caravel-Productions Слоган произвођача је био да је то „шампањац од пива“, а белгијска царина је ове седмице уништила 2.352 лименке пива Miller High Life, уз образложење да су неправилно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << означене као шампањац, објавио је данас „CNN“. Тај потез је уследио након што се француско трговачко удружење за индустрију шампањца пожалило да ту ознаку треба користити само на боцама пенушавог вина направљеног традиционалном методом у Шампањи у Француској.
Према конвенцији, прави шампањац може се направити само од грожђа сорте шардоне, пино ноар и пино меније.
Француско трговачко удружење за индустрију шампањца затражило је уништење америчког пива, тврдећи да је етикета „The Champagne of Beers“ прекршила заштићену ознаку „Champagne“.
Miller High Life је фирма са седиштем у Милвокију у америчкој савезној држави Висконсин, основана 1903. године.
Према веб страници фирме, три године касније почела је да користи слоган „Шампањац од пива у боци“, скраћујући га у „Шампањац од пива“ 1969. године.
Пошиљка пива је упућена ка Немачкој, а пресретнута је у луци Антверпен у фебруару.
Лименке су уништене 17. априла уз поштовање животне средине, а цела серија је рециклирана на еколошки одговоран начин, саопштило је трговачко удружење за шампањац.
„Сваке године вршимо хиљаде провера ознака контролисаног порекла“, рекао је генерални администратор белгијске Опште управе за царине и акцизе Кристијан Вандерверен.
Он је истакао да у случају да се докаже да је у питању фалсификат, консултују се да ли да се та роба уништи и на који начин да се то уради.
Генерални директор трговачког удружења за индустрију шампањца, Шарл Гомер, рекао је да је још једном потврђена важност коју ЕУ придаје ознакама порекла.
https://gradskeinfo.rs/pks-kroz-program-dualnog-obrazovanja-bice-ponudjeno-4-000-radnih-mesta-2-22-04-2023/;
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белгија: Уништена пошиљка америчког пива непрописно означена као шампањац се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.