Вучић: Српска Нора поуздан артиљеријски систем за који у Европи сви знају

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 13:45

Вучић: Српска Нора поуздан артиљеријски систем за који у Европи сви знају

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да за српску самоходну хаубицу Нора знају сви у Европи и да је то фантастичан артиљеријски систем, који је поуздан и релативно јефтин. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Нора је поуздано оружје које разара све на 40 километара. Ми ћемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ширимо домет на 70-75 километара. Огромне кратере прави, а грешка је до 50 километара. Што заправо значи да погађа циљ“, рекао је Вучић, док је заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком, премијерком Аном Брнабић и представницима Војске Србије, показао мађарском премијеру Виктору Орбану шта све поседује српска војска током приказа способности Војске Србије „Гранит 2023“ на аеродрому у Батајници.
Председник је објаснио да су борбена оклопна возила пешадије која су изложена, а поред којих је делегација прошла, модернизована у последњих неколико година.
Они су обишли и нове извиђачке борбене беспилотне летелице ЦХ 95, која је унапређена у односу на раније верзије и може да поносе терет од 200 килограма.
Такође, обишли су и различите ракетне ситеме које има Војска Србије, као што су руски ПВО систем Панцир и кинески ФК-3.
Војска Србије приказује данас на аеродрому у Батајници нову опрему и вештине својих припадника, а том приказу „Гранит 2023“ присуствује државни врх на челу са председником Републике Александром Вучићем.
Pripadnici Vojske Srbije uspešno izveli prikaz Granit 2023

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Српска Нора поуздан артиљеријски систем за који у Европи сви знају се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.