Руске снаге: Уништили смо украјинско упориште код Угледара; Шпанија шаље тенкове

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 13:30

Руске снаге: Уништили смо украјинско упориште код Угледара; Шпанија шаље тенкове

Руска борбена група Исток уништила је украјинско упориште у близини града Угледар, рекао је портпарол групе Александар Гордејев за ТАСС. Фото: Pexels/
Max Vakhtbovych „Посада вишецевног ракетног лансера уништила је ракетама ТОС-1 непријатељско упориште и војску у близини Угледара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на југу Доњецке области“, рекао је Гордејев.
Према његовим речима, руске снаге спречавају непријатеља да изведе извиђачку мисију у тој области, због чега је Украјина изгубила пет војника.
Он је додао да су руске снаге убиле више од 50 војника у области Запорожје.
Генералштаб украјинских снага Украјине саопштио је јутрос да град Бахмут, на истоку земље, остаје епицентар борби са руским снагама.
Наводи се да се настављају жестоке борбе за сам град Бахмут, преноси Интерфакс Украјина.
Главни напори руских снага концентрисани на извођење офанзивних операција у правцу Бахмута, Авдијевке и Маринке, наводи генералштаб украјинске восјке
Украјински генералштаб у данашњем извештају тврди да је Русија изгубила 185.730 војника у Украјини од почетка напада на ту земљу 24. априла прошле године.
У ту бројку улази и 680 убијених руских војника током претходног дана, наводи „Кијев индепендент“.
Лидер Крима Сергеј Аксјонов рекао је да се данас активирао систем противваздушне одбране изнад тог полуострва.
„ПВО је дејствовао на небу изнад Крима, али нема жртава или штете“, навео је Аксјонов на свом Телеграм каналу.
Шпанија намерава да испоручи шест тенкова „леопард 2А4“ које је обећала Украјини „у наредних неколико дана“, рекао је шпански министар спољних послова Јозе Мануел Албарес за немачку медијску групу „Функе“.
„Након тога, уследиће још један пакет испоруке четири тенка“, додао је Албарес, преноси „Кијев индепендент“.
Амерички Институт за ратне студије тврди да су руске снаге почеле да користе нову испоруку иранских „камиказе“ дронова типа „шахид“ како би напали Украјину трећи дан заредом, циљајући Кијев први пут у претходних 25 дана.
ИСВ је у саопштењу објављеном на свом сајту цитирао портпароклу украјинске Јужне команде Наталију Хумењук која је рекла да је руска војска чекала испоруку нових дронова „шахид“ како би их користила у обновљеним нападима на Украјину.
Она је навела и да се руска употреба ракета у нападима смањила.
Micotakis predsednici predložio raspuštanje parlamenta i raspisivanje izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руске снаге: Уништили смо украјинско упориште код Угледара; Шпанија шаље тенкове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.