ВВФ: Природни ресурси на ивици, престати са њиховом злоупотребом

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 10:31

ВВФ: Природни ресурси на ивици, престати са њиховом злоупотребом

Због илегалне сече шума годишње губимо територије величине Португалије, што као директну последицу има још погубније климатске промене и већи проценат губитка биоразноликости, упозорио је Светски фонд за природу (ВВФ) поводом Дана планете земље, који се обележава данас. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/AndreasAux Из ВВФ истичу да упркос бројним договорима и споразумима који су постигнути на глобалном нивоу, а односе се на заустављање глобалног загревања на 1,5 степени и проглашавања 30 одсто територије наше планете за заштићено подручје, подаци показују управо супротно, јер шуме одумиру а са њима нестаје и остали живи свет.
Позивајући се на документа из свог последњег извештаја о стању из Светског фонда за природу апелују на доносиоце одлука, корпорације и грађане да престану са неограниченом употребом и злоупотребом природних ресурса који су на ивици да буду сасвим исцрпљени и преусмере се на одрживе изворе енергије.
Извршна директорка ВВФ Адриа Наташа Калауз је истакла да се коришћењем обновљивих извора енергије, уместо искључивог ослањања на фосилна горива, може много помоћи очувању природних ресурса, јер, како је рекла, ако нема њих нема ни укупног живог света а на крају ни људи.
Bajden potpisao izvršnu uredbu o “ekološkoj pravdi za sve“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ВВФ: Природни ресурси на ивици, престати са њиховом злоупотребом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.