Захарова: Изјаве о приступању Украјине НАТО-у “кратковиде и опасне“

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 08:47

Захарова: Изјаве о приступању Украјине НАТО-у “кратковиде и опасне“

Изјаве о могућем приступању Украјине НАТО-у су кратковиде и опасне, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP Коментаришући посету генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга Кијеву, она је оценила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да такве изјаве могу довести до потпуног колапса европског система безбедности, преноси ТАСС.
“НАТО је усредсређен да победи Русију у Украјини и да би мотивисао Кијев обећава да ће Украјина моћи да буде примљена у Алијансу након завршетка сукоба. Такве изјаве су кратковиде и једноставно опасне“, рекла је Захарова.
Она је истакла да режим у Кијеву очекује безбедносне гаранције и политички позив за чланство од предстојећег самита НАТО-а у Вилњусу у јулу.
Она је подсетила да је Русија више пута, и пре 2008. године, упозоравала на ризике увођења Украјине у НАТО.
„Одбили су да нас саслушају. Нису хтели да послушају наше бројне иницијативе и предлоге усмерене на обнављање равноправног система европске безбедности. Све је то одбачено и Запад је доследно правио антируски пројекат од Украјине“, оценила је Захарова.
Столтенберг је у четвртак ненајављено посетио Кијев где се састао са украјинским председником Володимиром Зеленским.
Bajden potpisao izvršnu uredbu o “ekološkoj pravdi za sve“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Изјаве о приступању Украјине НАТО-у “кратковиде и опасне“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Лавров у понедељак у Њујорку са генералним секретаром УН Гутерешом

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 08:00

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састаће се у понедељак у Њујорку са генералним секретаром Уједињених нација Антониом Гутерешом, пренео је ТАСС, позивајући...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.