Бајден потписао извршну уредбу о “еколошкој правди за све“

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 07:21

Бајден потписао извршну уредбу о “еколошкој правди за све“

Амерички председник Џозеф Бајден потписао је данас извршну уредбу којом се налаже свакој америчкој федералној агенцији да ради на “еколошкој правди за све“ и побољшању живота заједница које су најтеже погођене загађењем и климатским променама. Фото: Танјуг/AP Evan Vucci, Pool Наредба >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предвиђа успостављање нове “канцеларије за еколошку правду“ у Белој кући која ће координисати ове мере, као и обавезно обавештавање јавности уколико се токсичне супстанце испусте из федералног објекта, преноси Ројтерс.
„Овде се ради о здрављу људи. Ради се о здрављу наших заједница. Ради се о будућности наше планете“, рекао је Бајден активистима, посланицима и другима пре потписивања наредбе у Ружином врту дворишту Беле куће.
Он је осудио настојања републиканаца да укину климатске одредбе у Закону о смањењу инфлације, што је назвао поткопавањем рада на смањењу загађења и унапређењу чисте енергије.
Нереће попут искакања теретног воза из шина у Источној Палестини у Охају, када је дошло до цурења велике количине токсичних хемикалија, скренуле су пажњу на еколошку штету до којих долази у одређеним заједницама унутар САД.
Indija pretiče Kinu i postaje najmnogoljudnija zemlja sveta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден потписао извршну уредбу о “еколошкој правди за све“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.