Европа не може без руског уранијума

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 07:00

Европа не може без руског уранијума

ЕУ је Русији увела десет пакета економских санкција са укупно 1.242 мере, али међу свим тим санкцијама нема забране увоза руског уранијума. Упркос гомили санкција, увоз уранијума из Русије још увек је дозвољен. Многе чланице Европске уније не желе ни да чују за било какву забрану. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/jarmoluk Европска унија је од почетка напада Русије на Украјину увела већ десет пакета економских санкција с укупно 1.242 појединачне мера – од увоза одређених производа. Па до замрзавања имовине бројних тајкуна и руских предузећа.
Међутим, упада у очи да међу свим тим санкцијама нема забране увоза руског уранијума. Наравно да се приход Кремља од трговине Росатома не може мерити с руским приходима од гаса, нафте или угља. То је још увек веома озбиљан износ, свакако далеко већи него од кавијара, пише Дојче веле.
На то се осврнуо и немачки министар привреде Роберт Хабек (Зелени) после недавне посете Кијеву.
Украјина жели да под удар санкција ЕУ доспе и руски уранијум, а са тим се слаже и немачки министар који је за радио „Дојчландфунк”. Рекао и да разуме да се та забрана не може спровести одмах. Јер „то нисмо могли ни са нафтом ни са угљем”.
Šef Tojote: Moramo „brže i bolje“ da bismo uspeli na kineskom tržištu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европа не може без руског уранијума се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.