Председник Вучић о извештају ЕП: Јасно је да Србија мора да плати цену за независну политику

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 19:08

Председник Вучић о извештају ЕП: Јасно је да Србија мора да плати цену за независну политику

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није видео припремљени извештај Европског парламента о Србији, али да је јасно да наша земља мора да плати цену за независност и суверену политку коју води. Фото: Танјуг/AP/Дарко Војиновић Вучић је тако одговорио на питање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << новинара како ће реаговати на доста негативан извештај ЕП о Србији, који још није усвојен и званичен, али јесте усаглашен и пуно са критичких порука.
„Србија мора да плати цену за независност и суверену политику коју води и није проблем да је плаћамо. Ја сам спреман да примим ту врсту удараца на своја леђа и никаква проблем са тим немам. Нисам се због тога много ни насекриао“, рекао је Вучић.
Каже да није још видео тај текст, али да сваки пут има много критичких порука.
„Разумљиво је, сваки дан их слушам, највише ће их бити за неувођење санкција Русији. Из тога произилази и много других, што је све сасвим логично. Мени је важно да ће они да похвале изборе на северу КиМ. Са излазношћу од један одсто и да нам објасне да су то највише европске вредности и ја ћу да им честитам на томе“, рекао је Вучић.
Додаје да је много заинтеосванији за то да му кажу како функционише српска економија. Пошто смо и за то добили политичке придике.
„Српска економија иако много заостаје за најразвијенијим европским земљама. Ту разлику смањује у односу на њихове економије, јер наша економија има већи раст него њихове економије и има мању стопу јавног дуга од просечне у еврозони и ЕУ. Наша фискална и монетарна сфера одлично функционише и заодвојан сам по том питању“, навео је Вучић.
Vučić: Za dve godine biće napravljen novi sportsko-rekreativni centar „Radnički“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник Вучић о извештају ЕП: Јасно је да Србија мора да плати цену за независну политику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.