Институт на Дедињу: Наши хирурзи – рекордери по броју успешних операција

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 14:03

Институт на Дедињу: Наши хирурзи – рекордери по броју успешних операција

Институт за кардиоваскуларне болести Дедиње саопштио је данас да су његови хирурзи за прва три месеца урадили више од 700 компликованих кардиохирурских интервениција. Фото: Танјуг/Зоран Жестић На другом месту је клиника за кардиохирургију Клиничког центра Србије са око 430 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << операција, затим, Институт за кардиоваскуларне болести Војводине у Сремској Каменици са скоро 400, и на крају Универзитетски клинички центар Ниш са нешто више од 60 операција.
Институт на Дедињу је водећи лидер у овом делу Европе по броју и успессности најтеззих операција, истиче се у саопштењу и додаје да сви окрузи и региони Србије ссаљу своје пацијенте на Дедиње. Како се наводи, 2019. године постављен је рекорд у Европи када је урађено 2.568 великих операција при којима се користила машина за вантелесни крвоток.
Други рекорд у Европи постављен је 2022. када је у једном дану изведено 21 и 25 великих операција.
У овој години је планирано преко 2.500 великих операција.
Наредних дана очекује се 15 минимално инвазивних операција у једном дану. Хирурзи на Дедињу су убедљиви рекордери по писању радова, и едукацији хурирга из других земаља, пише у саопштењу.
Besplatan oporavak penzionera u banjama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Институт на Дедињу: Наши хирурзи – рекордери по броју успешних операција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.