Вучевић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 13:51

Вучевић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије

Изасланик председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, уручио је данас одликовања припадницима Министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране и Војске Србије. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда Указима председника Републике, поводом Сретења – Дана државности Србије и Дана Војске Србије одликовано је 196 припадника Министарства одбране и Војске Србије златним и сребрним медаљама за заслуге и за ревносну службу.
Такође, Сретењски орден трећег степена додељен је Војној штампарији Управе за односе са јавношћу Министарства одбране. Честитајући одликованима, министар Вучевић истакао је да му је изузетна част да све поздрави поводом прославе најзначајнијег војног празника – Дана Војске Србије, који у нашој историји симболизује трајан извор и надахнуће како нашем народу, тако и нашој војсци.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда „Данас уручујем одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије из надлежности председника Републике Србије и врховног команданта Александра Вучића поводом прослава два битна датума – Дана државности Србије и Дана Војске Србије. Србија слави, памти и поштује и Први и Други српски устанак. Ти празници су наше утемељење и учитељица живота. На њиховим поукама ми јасно можемо видети из чега је настала данашња, модерна Србија и чега се морамо држати и следити да би је сачували и одбранили“, нагласио је министар Вучевић.
То је била, подсетио је министар одбране, оријентација и Карађорђева и Милошева. „Јединствена снага срца и љубави према отаџбини, али и снага ума, памети и државничке мудрости. То су стубови нашег напретка. Вера у себе у своје сопствене снаге, у нашег човека који је изнедрио и нашу државу и нашу војску и коме и овим путем желимо да се захвалимо“, истакао је министар Вучевић.
Обраћајући се одликованима, министар Вучевић је истакао да су одликовања која су им данас уручена израз међусобног поштовања и љубави вас према држави и државе према ономе што за њу чине. „Пожртвовање према држави и народу мора бити вредновано и препознато и на овај начин ми то и чинимо. Будите поносни на своја одликовања и на једно велико хвала на вашој ревности и верности отаџбини. Изузетна ми је част што сам поводом прославе најзначајнијег војног празника у дому најстарије војне јединице, наше дичне Гарде, у име председника Републике Србије Александра Вучића имао прилику да уручим припадницима, јединицама и установама Министарства одбране и Војске Србије државна одличја Републике Србије“, указао је министар Вучевић.
Министар одбране је честитке упутио и породицама награђених припадника Министарства одбране и Војске Србије. „Честитам вама и вашим породицама којима нека је на понос што имају вас као најбоље примере части, поштења, родољубља и преданости нашој јединој држави, нашој отаџбини, нашој Србији. Живела Војска Србије, живела отаџбина Србија! „, поручио је министар Вучевић.
Данашњој свечаности у Дому Гарде на Топчидеру присуствовали су чланови Колегијума министра одбране и Колегијума начелника Генералштаба.
Na prikazu snaga Vojske Srbije biće najviše tehnike do sada, u svim segmentima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.