Мађарско удружење за жито противи се владиној забрани увоза из Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 11:53

Мађарско удружење за жито противи се владиној забрани увоза из Украјине

Мађарско удружење за жито и сточну исхрану саопштило је данас да се противи забрани Владе Мађарске за увоз житарица и уљарица из Украјине јер ће ограничења погодити произвођаче хране и индустријске кориснике. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Удружење је навело да ће Мађарска бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << погођена забраном увоза, посебно у сезони када је мађарски увоз кукуруза веома висок, пренео је Ројтерс.
Према удружењу, забрана значи да ће Мађарска изгубити приступ „најближем и стога најекономичнијем извору сировина“ за своју индустрију.
Саопштење удружења уследило је након што је Мађарска забранила увоз око 25 пољопривредних производа из Украјине прошле суботе, укључујући житарице, уљану репицу и сунцокрет. Забрану увоза украјинског жита и других пољопривредних производа увеле су и Пољска, Словачка и Бугарска.
Земље су постале транзитне руте за украјинско жито које није могло да се извози преко црноморских лука због руске инвазије.
Privrednici i finansijski sektor očekuju za godinu dana istu inflaciju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарско удружење за жито противи се владиној забрани увоза из Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.