Вучевић: Циљ Квинте је да Србија што пре призна независност КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 10:04

Вучевић: Циљ Квинте је да Србија што пре призна независност КиМ

Министар одбране Милош Вучевић оценио је данас да је циљ земаља Квинте да Србија што пре призна независност КиМ. Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_odbrana Вучевић је за ТВ Прва рекао да они желе да „затворе ту причу“ што пре, да не би Русија или неко други користио тзв. „косовски преседан“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и агресију на једну државу како би отцепили део територије.
„Ако се Србија усагласила са незавишноћу КиМ онда нема насилног отцепљења и обећавају да ће Србија тек тада добити неку перспективу“, рекао је Вучевић.
Према његовим речима добро је да је председник показао своја осећања, јер је Србија коректна, али да се толико некоректно понашају према Србији везано за преговарачки процес око КиМ, да је немогуће да скријете разочарање, бес и забринутост за безбедност Срба на КиМ.
И Вучевић је, као и председник Вучић, апеловао на Србе на КиМ да буду мирни.
„Не наседати на провокације у недељу, да не би било да су Срби спречили да се избори организују, ми треба са презиром да гледамо на то и ако се српска заједница одлучила на бојкот, онда бојкот мора да буде апсолутни, како не би испало да смо ми спречили тај тзв. фестивал демократије који су они спремили са два одсто људи, који желе да наметну власт већини од 98 одсто“, рекао је Вучевић.
Он је оценио да, и након 10 година после Бриселског споразума постоји бојазан да ће стварање Заједнице српских општина бити карикирање и симулирање без стварних ингеренција.
„То је пут да Курти денуцира целу причу око ЗСО да каже да то нема више никаквог смисла пошто градоначелници Косовске Митровице, Северне Митровице, Звечана, Зубиног потока и Лепосавића не желе да буду у ЗСО“ рекао је Вучевић.
Поновио је да је председник Вучић врло сликовито објаснио како на полицијским пунктовима и контејнерима које обезбеђује КФОР, специјалне полицијске снаге и тајна полиција, ће бити више наоружаних људи око бирачких места него што ће гласати, што је, по његовим речима, да би се одржао „демократски миље“ који подржавају земље Квинте.
Vučić: Veliki pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Циљ Квинте је да Србија што пре призна независност КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.