Додик: Амбасадор САД у БиХ злоупотребио агреман који му је дат уз сагласност РС

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 09:37

Додик: Амбасадор САД у БиХ злоупотребио агреман који му је дат уз сагласност РС

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је амерички амбасадор у БиХ, Мајкл Марфи, злоупотребио агреман који му је дат уз сагласност и Републике Српске, јер, како је навео, његово понашање, реторика и саопштења личе на све, осим на дипломатско понашање. Фото: Танјуг/Борислав >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ждриња На питање Срне да прокоментарише Марфијеве изјаве којима се, како наводи та агенција, директно меша у унутрашња питања Републике Српске и БиХ, као и оптужбе које је изнео на његов рачун, Додик је нагласио да је, сводећи САД на политичку партију у БиХ, Марфи нанео озбиљан ударац угледу државе која је некада раније водила рачуна о својим дипломатским представницима.
„Речник Мајкла Марфија је не само недипломатски, он је за потребе сарајевског сокака којем жели да се додвори на начин како је, ето, он нешто рекао Додику“, истакао је председник Републике.
Додик је оценио да је БиХ само одредница на папиру јер, како је навео, да је држава, она би Марфија „најурила“ још пре неколико месеци.
„Овако нам остаје да истрпимо повремене фрустрирајуће изливе особе која се грешком нашла на одговорном месту“, рекао је Додик.
Према његовим речима, Марфијев посао није ни Устав БиХ, ни статус Републике Српске, као ни њене финансије.
„Није му посао ни да лаже о наводној забрани окупљања у Републици Српској или одузимању слободе штампе. Марфијев посао је да заступа своју државу у БиХ, но чини се да нико у тој држави не зна шта он ради у БиХ“, истакао је Додик.
Марфи је изјавио да је Додик кренуо, како је навео, „опасним путем“ и да су његове претње неодговорне, а реторика запаљива, као и да је немогуће извршити сецесију од БиХ.
Амерички амбасадор тврди да Додик прети да ће одузети право на слободу штампе и окупљања покушавајући на тај начин да, како је навео, „одврати пажњу од властитих промашаја и немогућности његове власти да избегне стављање Републике Српске под финансијску хипотеку“.
G7 razmatra skoro potpunu zabranu izvoza u Rusiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Амбасадор САД у БиХ злоупотребио агреман који му је дат уз сагласност РС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.