Вучић: Спроводимо озбиљну реформу ЕПС-а, нема приватизације

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 09:25

Вучић: Спроводимо озбиљну реформу ЕПС-а, нема приватизације

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се у ЕПС-у спроводи озбиљан пројекат реформе и да је циљ да то постане најбоља компанија у овом делу Европе, као и да није истина да се припрема приватизација овог предузећа. Фото: Танјуг/ Јадранка Илић „У Србији не можете да спроведете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ниједну реформу, лажу и обмањују грађане. Овде се ради о покушају заштите права дела руководства ЕПС-а, тзв. лоповске клике у врху ЕПС-а која постоји 30 година, да сачувају своје привилегије и део њихових плаћеника“, рекао је Вучић гостујући на ТВ Прва на питање да се најављује штрајк због промене форме предузећа и да то значи најаву његове приватизација.
Он је додао да се томе придружио и део опозиционих странака које немају шта да раде и да су сви опозициони лидери били у Лазаревцу на скупу, да би се сликали, и измишљали разлоге.
„Овде је у питању озбиљан пројекат реформе, радимо са Норвежанима, са Ристадом, најуспешнијима у свету“, рекао је Вучић додајући да је направљен и Надзорни одбор у који улазе двојица Норвежана, да влада не би могла да поставља, како је рекао, политичке „паразите“.
Вучић је рекао да они који то критикују и кажу да ће ЕПС бити приватизован полазе од себе, јер би они крали и приватизовали оно што могу.
„Нама те паре не требају. Ми у овом тренутку имамо 4,5 милијарде евра на рачуну, обезбедили смо сигурност и ликвидност, да дочекамо зиму“, рекао је Вучић додајући да су обезбеђене резерве гаса као и других роба.
Рекао је да има 530 милиона кубних метара гаса у резерви, купују се резерве соли, сардина, грашка, јер ће ова година бити много гора за Европу и за све.
Он је напоменуо да у ЕПС-у одговорни синдикалци нису хтели да учествују у томе, већ неодговрни и скупили се са неодговрним политичарима.
„Нема везе резултат, већ да нешто слажете. Што не кажете људима да ћемо имати једну од најбољих компанија у овом делу Европе, да је то једини циљ и да то радимо са најбољим људима из Норвешке, да искључимо политику и политичке партије из тога, а неће то да кажу“, рекао је Вучић.
Он је додао да више не постоје рационални разговори о резултатима и колико се земља променила и да ће у Београду за две године просечна плата бити 1.450 – 1.500 евра.
Вучић је указао и на то шта је површним размишљањем урађено народу у Лозници, Крупњу, Љубовији, Мачви, читавом Подрињу због одбијања литијума.
„Уништили смо десет година живота и убрзаног просперитета за тај крај, а буквално би бацали паре“, рекао је Вучић.
Он је додао да се тако сада покушава и са ЕПС-ом, да лажни политичари дођу да се сликају и објаве фотографије на друштвеним мрежама, да су године уложене да би могла да се спроведе реформа ЕПС-а.
Vučić: Veliki pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Спроводимо озбиљну реформу ЕПС-а, нема приватизације се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.