Италији недостаје милион радника

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 08:13

Италији недостаје милион радника

Италија се суочава са озбиљним недостатком радне снаге и недостаје јој укупно око милион радника, подељених у различите економске секторе, изјавила је данас италијанска министарка рада Марина Елвира Калдероне. Фото: Unsplash/tfabb „Главни проблем је што све више људи напушта тржиште >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рада због година.
Тешко је ове послове попунити новим људима, изјавила је Калдероне на скупу који је организовао синдикат у Риму.
Она је рекла да влада у Риму ради на томе да обезбеди да „компаније имају радну снагу која је обучена за посао који је пред нама, а посебно за изазове данашњице и будућности“. Ово посебно важи за еколошку и дигиталну трансформацију на тржишту рада. Према подацима синдиката посебно је угрожен туристички сектор који већ годинама има проблема са недостатком радне снаге. Угоститељи се нарочито жале на мали број кандидата као и мањак квалификованог особља.
Италијанском пољопривредном сектору потребно је најмање 100.000 радника за летње и жетвене месеце, саопштило је удружење пољопривредника.
Dedolarizacija američke valute u svetu brža od očekivane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италији недостаје милион радника се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.