Разговарали Бајден и Фон дер Лајен, истакли важност очувања мира и стабилности

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 19:40

Разговарали Бајден и Фон дер Лајен, истакли важност очувања мира и стабилности

 Амерички председник Џо Бајден разговарао је данас телефоном са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, саопштила је Бела кућа. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky У разговору је било речи о недавном путовању Фон дер Лајен у Пекинг и њиховој заједничкој посвећености очувању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << међународног поретка заснованог на правилима, поштовању људских права и фер трговини.
Саговорници су још једном истакли важност очувања мира и стабилности на Тајванском мореузу, додаје се у саопштењу.
Како се наводи, Бајден и Фон дер Лајен су такође истакли посвећеност Сједињених Америчких Држава и Европске уније обезбеђивању економске и војне помоћи Украјини.
Истовремено, наставиће да блиско сарађују како би наметнули трошкове Кремљу због агресије на суседа.
Председник САД и председница ЕК разговарали су и о заједничким напорима да се убрза процес преласка на економију чисте енергије, наводи се у саопштењу Беле куће.
Zelenski: Vreme da NATO pozove Ukrajinu u svoje redove

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Разговарали Бајден и Фон дер Лајен, истакли важност очувања мира и стабилности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.