Гутереш позвао на тродневни прекид ватре у Судану

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 19:05

Гутереш позвао на тродневни прекид ватре у Судану

 Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш позвао је данас на тродневни прекид ватре у Судану како би се обележио муслимански празник Рамазански Бајрам и “да би се омогућило цивилима заробљеним у зонама сукоба да побегну и да потраже медицинску помоћ и лечење, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << храну и друге основне потрепштине“. Фото: Танјуг/AP/Theresa Wey У Судану су у суботу избили сукоби у којима је до сада погинуло најмање 330 особа, док је 3.300 рањено, после вишедневних напетости због мапе пута за прелазак земље на цивилну власт, преноси Ројтерс.
Картум и оближње градове Омдурман и Бахри, који спадају у најнасељенија урбана подручја Африке, потресају сукоби између суданске војске и Снага за брзу подршку (РСФ).
Мештани и хиљаде странаца немају где да се склоне, а хране готово да нема.
Један од главних проблема је план да се Снаге за брзу подршку (РСФ) са својих 100.000 припадника укључе у суданску војску и именовање вође нових војних снага.
Споразум је требало да буде потписан почетком априла.
Dženet Jelen planira da poseti Kinu u “odgovarajućem trenutku“

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Гутереш позвао на тродневни прекид ватре у Судану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.