Када желимо да смршамо, да ли је важнија дијета или вежбање?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 19:01

Када желимо да смршамо, да ли је важнија дијета или вежбање?

Иако често чујемо да је када је у питању мршављење важна дијета , 70 одсто, а вежбање,  30 одсто, научници кажу да то није тако. Фото: Pixabay/RosZie Када је у питању губитак килограма, акценат се ставља на саму исхрану, а често чујемо да је вежбање само додатак том процесу.
Али нова истраживања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су показала да ова теорија можда ипак није тачна.
Научници верују да је вежбање много ефикасније од дијете када је у питању губитак килограма.
Истраживање се бавило питањем тежине губитка килограма у дужем временском периоду.
Доказано је да људи брже губе на тежини уз јачу физичку активност него уз ограничени унос хране. Иако ово истраживање није разлог зашто ћете у своје тело уносити све што желите, оно нас може подстаћи на активнији фитнес живот уместо да се превише бринемо о калоријама.
Ови резултати истичу важност и вредност вежбања у постизању циљева губитка тежине.
Осим тога, менталне и физичке предности које нам тренинг доноси довољан су разлози да се бавимо било којом спортском активношћу.
Da li znate kog ukusa su zeleni Haribo medvedići?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Када желимо да смршамо, да ли је важнија дијета или вежбање? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.