Вучић: Крушик неће бити уништен, не пристајем на уцене

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 16:45

Вучић: Крушик неће бити уништен, не пристајем на уцене

Председник Србије Александар Вучић нагласио је данас да фабрика „Крушик“ никада неће бити уништена, иако је било таквих покушаја, али да грађани Србије треба да знају да сваки дан у ту фабрику на посао не долази скоро 500 радника и нагласио да никада неће пристати на уцене, а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да ће разговарати са свима. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Вучић је то рекао након отварања фабрике Брицерба у Ваљеву, која како је оценио, заједно са Хансгрое и саобрацхајницама добноси промене и чини здравље Ваљева, а одговарајући на питање новинара Н1 да ли ће захтеви радника „Крушика“ бити испуњени, уз констатацију да је тачно да је просечна плата у тој фабрици већа од 65.000 динара, али да они са 50.000 наводе да им је инфлација обезвредила примања.
„Фарбика је била уништена пре две или три године и то захваљујући конкуренцији из иностранства, која је радила на томе да ‘Крушик’ буде уништен, али то се никада неће десити“, рекао је Вучић и додао да је и Н1 радио на таквој промоцији.
Председник је нагласио да је важно да грађани знају да је плата у Крушику повећана за 19,3 одсто, и да у Србији није била толика инфлација. Због тога је упитао новинарку да ли зна у којој земљи Европе су плате и пензије повећане више од стопе инфлације. „Не знате, ако не знате није важно, логично да немате ту информацју“, рекао је он и питао новинарку зашто не каже да сваки дан у ‘Крушик’ на посао не долази 494 радика.
Додао је да је то важно да грађани знају, јер они то плаћају.
„Сваки дан 494 човека из ‘Крушика’ није на послу, 692 у ‘Застави оружју’ у Крагујевцу – да ли мислите да има то ко да плати – идем три месеца у Немачку да радим да зарадим и то нико не сме да каже“, навео је Вучић и додао да је он председник који не одговара на уцене.
Он је рекао да је за Ваљево урадио оно што ниједан пре њега није од 1945. године.
„Примићемо раднике, саслушати их, али да испуњавам уцене на то нећу пристати“, рекао је Вучић и додао да ће „Крушик“ преживети са овим или оним руководством, са овим или оним радницима.
Нагласио је и да ће радници живети боље, да ће плате бити веће, али да нема уцена. „‘Крушик’ је једва преживео воајеризам, егзибиционизам, лудило које је прављено над ‘Крушиком’ пре две, три године и урушавање међународног угледа само како би се показало да држава лоше ради, а то је међународна мафија која је желела да немамо ракетно пуњење, да не можемо да правимо ракете за град,… а што је данас најтраженија роба на светском тржишту“, рекао је председник и нагласио да су послушали те који су тако желели данас Србија не би имала ништа.
Председники је најавио да ће Ваљево добити и болницу и нови спортски терен за 15 милиона евра, али је изразио жаљење што њихови политички противници који сваки дан само критикују власт нису направили и оставили иза себе ни идејне пројекте.
„Бицерба је здравље Ваљева, Хансгрое оно што доноси потпуне промене, као и брже саобраћајнице, пруге. Тачно, важна је болница, то је тачно и хала ако људи желе да шутурају лопту, важно је то, али ништа није важно као фабрике“, рекао је Вучић.
Он је поновио да никада неће пристати на уцене и поручио свима који мисле да на уцене треба да одговара позитивно да следећи пут бирају таквог председика.
Vučić: Korupcije ima najviše kada se gradi najmanje

Преузмите  андроид апликацију.
Чланак Вучић: Крушик неће бити уништен, не пристајем на уцене се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.