Мијаиловић: Србија заслужује да Партизан и Црвена звезда дуго играју у Евролиги

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 13:20

Мијаиловић: Србија заслужује да Партизан и Црвена звезда дуго играју у Евролиги

Председник кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је данас да до краја сезоне „црно-бели“ очекују пет милиона евра прихода од продатих улазница и додао да се нада да ће оба београдска тима наредне сезоне играти у Евролиги, преноси РТС. Фото: Танјуг/Раде Прелић Мијаиловић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је истакао да је задовољан досадашњом сезоном, али додаје да остаје жал за још бољим местом међу осам најбољих у Евролиги. Партизан је освојио шесто место у Евролиги, а у плеј-офу ће играти против Реала.
„За нас је сезона јако добра, у АБА лиги смо први, а сутра у Подгорици против Будућности играмо меч који би требало да нам загарантује прво место у регионалном такмичењу. Регуларни ток сезоне у Евролиги завршили смо као шести, где нас је пола коша делило од пете, а једна победа уз бољу кош разлику и од четврте позиције“, истакао је председник Партизана за Јутарњи програм РТС.
Мијаиловић истиче да је изразито поносан на посећеност Партизанових утакмица ове сезоне у свим такмичењима. „Оборили смо све рекорде по посећености у Евролиги, поготово рекордни број продатих карата. Имати 400.000 навијача од почетка сезоне до оба такмичења до сада је јако велика ствар. У Евролиги нас је пратило 302.000 навијача, а у АБА лиги више од 98.000 људи“, навео је Мијаиловић.
„Још нисмо пуштали карте за плеј-оф Евролиге и АБА лиге, али очекујемо да ће укупан приход од продаје карата ове сезоне износити око пет милиона евра. Ми смо 2017. године на пример остварили приход од 35.000 евра што је 150 пута мање него ове сезоне“, рекао је председник Партизана.
Он је истакао да се нада добрим утакмицама против Реала у четвртфиналу плеј-офа Евролиге. „Очекујем да се боримо и да наша екипа да максимум против Реала, Мадриђани су једина екипа која има више титула од Жељка Обрадовића. Ове сезоне није било гарантовано да ни са 18 победа уђете међу најбољих осам, ако погледате конкуренцију ове сезоне, пласман међу првих 12 такође је велики успех“, додао је Мијаиловић.
Он је рекао да је у акцији навијача „Један Партизан имамо“ којом се донира новац клубу да се исплате заостала пореска дуговања у првом дану уплаћено 500.000 евра.
Мијаиловић је на крају истакао да Србија заслужује два представника у Евролиги. „Мој став је јасан, желим да оба наша клуба, и Звезда и Партизан још дуго година играју у Евролиги. Ове сезоне српски представници имају укупно 37 победа, само шпански клубови имају више. Имамо навијаче, квалитетне буџете, квалитетне тимове, квалитетне тренере и заслужујемо два представника у Евролиги“, закључио је Мијаиловић.
Denver nakon velike borbe savladao Minesotu, Jokić na ivici tripl-dabla

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мијаиловић: Србија заслужује да Партизан и Црвена звезда дуго играју у Евролиги се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.