Интер заказао милански дерби у полуфиналу Лиге шампиона, Сити одолео у Минхену

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 08:56

Интер заказао милански дерби у полуфиналу Лиге шампиона, Сити одолео у Минхену

Фудбалери Манчестер ситија и Интера пласирали су се синоћ у полуфинале Лиге шампиона. Фото: Pixabay/qianxie1201 Фудбалери Интера и Бенфике играли су синоћ у Напуљу 3:3 у реванш мечу четвртфинала ЛШ.
У првом мечу одиграном пре осам дана било је 2:0 за италијански тим.
Голове за домаћу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << екипу постигли су Николо Парела у 14. минуту, Лаутаро Мартинез у 65. минуту и Хоаким Кореа у 78. минуту.
За госте прецизни су били Фредрик Аурснес у 38. минуту, Антонио Силва у 86. минуту и Петар Муса у 95. минуту.
Тако ћемо у полуфиналу гледати дерби града Милана након што је истоимени клуб и највећи ривал Интера прошао Наполи.
На „Ђузепе Меаци“ је виђен веома занимљив меч у ком су гости у самом финишу стигли до ремија са којим су се опростили од Лиге шампиона. Интер је код куће без победе месец и по дана, а најаву бољих дана је дао Николо Барелла када је у 14. минуту довео екипу у предност. Међутим, није ни полувреме дошло, а на семафору је било 1:1.
Таличан за „орлове“ је био Фредерик Ауршнес који је донео Португалцима изједначење у 38. минуту.
У другом полувремену се разиграо Димарко који је асистирао код оба поготка домаћина.
Најпре је у 65. минуту пронашао Лаутара Мартинеса, а потом и Хоакина Кореу 13 минута касније. Аргентински дуо је повећао предност на 3:1, што је требало да буде довољно за миран сан „неразура“.
Ипак, питала се нешто и Бенфика која је до краја успела да изједначи головима Антониа Силве и Петра Мусе.
Сада је јасно да ће Италија имати представника у финалу, док ће им ривал бити бољи из дуела Реал Мадрида и Манчестер ситија.
Занимљиво је како ће ово бити прво полуфинале за Интер од 2010. године када су последњи пут освојили континентално такмичење.
Минхен у сузама: Сити елиминисао Бајерн
Фудбалери Манчестер ситија победили су минхенски Бајерн у двомечу Лиге шампиона и отишли у полуфинале.
Сити је први меч на Етихаду добио убедљивим резултатом 3:0. Да би у реваншу у Минхену након 1:1 (4:1 укупан резултат) заслужено отишао даље.
Francuz Olivije Žiru produžio ugovor sa Milanom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Интер заказао милански дерби у полуфиналу Лиге шампиона, Сити одолео у Минхену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.