Дачић: Вратили смо се у предбриселско доба

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 08:30

Дачић: Вратили смо се у предбриселско доба

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је коментаришући изјаву специјалног изасланика Вашингтона Габријела Ескобара да ће САД признати локалне изборе у четири општине на северу Косова и Метохије без обзира што их Србији бојкотују, да смо се тиме „вратили у предбриселско >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стање“. Када је било неважно да ли Срби учествују на изборима и у институцијама или не. Фото: Танјуг/Дарко Војиновић Дачић је поновио да „нови бриселски споразум“, односно прихватање француско-немачког плана о нормализацији односа Београда и Приштине, не значи ни де факто ни де јуре признање Косова. Да је председник Србије Александар Вучић тај план само усмено прихватио. Јасно нагласио да су црвене линије неприхватање независности и непристајање на чланство Косова у УН.
На питање ко би потписао нови Бриселски споразум, ако до тога дође, Дачић је казао да „Охридски споразум“ констатује да се није дошло до решења статуса КиМ. Већ да постоје различити приступи статусу. Тако што је за Београд КиМ аутономна покрајина, а „за њих је назависно“.
Коментаришући одлуку Комитета министара Савета Европе да на дневни ред јучерашње седнице не уврсти захтев Космета за пријем. Дачић је изјавио да не престају притисци на Исланд, који председава СЕ, да то уврсти у дневни ред.
Рекли су ми да то неће бити данас, али да ће можда бити у петак, казао је Дачић.
Eskobar: Krajnje vreme da se formira ZSO

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић: Вратили смо се у предбриселско доба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.