Селаковић: Михаило Обреновић сачинио неписано упутство како треба владати Србијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2023, 08:18

Селаковић: Михаило Обреновић сачинио неписано упутство како треба владати Србијом

Кнез Михаило Обреновић је на кристално јасан начин сачинио неписано упутство како треба владати Србијом, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић на отварању научног скупа „Кнез Михаило Обреновић владар, личност и дело“ у Београду. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Селаковић је навео да ће Михаило Обреновић остати упамћен као кнез који је имао визију. Који је поставио темељ многим важним променама у тадашњој Србији у којој је доста тога започео и остварио.
„Михаило Обреновић је био истински владар, ослободилац српских градова. Давалац коначног печата српској независности, утемељивач српске војске, песник, оснивач Народног музеја. Идејни творац Балканског савеза“, навео је јуче Селаковић.
Подсетио је да је Михаило Обреновић настрадао у 45. години. Да је иза себе имао тек једанаест година владавине – три у првом, осам у другом периоду. Додајући да су оба периода владавине једнако значајна по идејама којима се водио и визији Србије коју је имао.
Навео је да је Обреновић за време прве владавине вратио престоницу из свог родног Крагујевца у Београд. Да је владао чврсто и мудро, неретко спроводећи непопуларне мере. Да је био руковођен искључиво циљевима који су стварали услове за дугорочан напредак државе и општенародни препород.
Vučić na otvaranju fabrike Bizerba u Valjevu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Селаковић: Михаило Обреновић сачинио неписано упутство како треба владати Србијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.