Шолц: Имамо обавезу да помогнемо људима да напусте Судан

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 19:54

Шолц: Имамо обавезу да помогнемо људима да напусте Судан

Ситуација у Судану је опасна по локално становништво, али и по све који се тренутно налазе у тој земљи, изјавио је данас немачки канцелар Олаф Шолц. Фото: Michael Kappeler/dpa via AP Говорећи на конференцији за новинаре током посете Португалу, Шолц је рекао да званични Берлин има обавезу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да помогне својим, али и држављанима других земаља, да напусте Судан.
„Морамо да размишљамо о могућности одласка и да помогнемо да то функционише“, рекао је немачки канцелар, преноси Ројтерс.
Раније је „Шпигел“ објавио да је немачка војска морала да заустави евакуацију око 150 грађана из Судана због борби у Картуму.
Претходно је војска Судана пристала на нови 24-часовни прекид ватре који је ступио на снагу у 18 часова по локалном времену.
„Примирје ће почети у 18 часова и трајаће до 18 часова следећег дана, са циљем да се олакшају хуманитарне активности, под условом да и друга страна то поштује“, наводи се у саопштењу војске, преноси Ројтерс.
Нешто раније су суданске паравојне снаге потврдиле да прихватају примирје.
SAD uvele sankcije iranskoj kompaniji koja navodno snabdeva vojne programe Irana

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: Имамо обавезу да помогнемо људима да напусте Судан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.