Вучевић и генерал Мојсиловић на примопредаји дужности команданта “Кобри“

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 16:44

Вучевић и генерал Мојсиловић на примопредаји дужности команданта “Кобри“

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић. присуствовали су данас у касарни “Васа Чарапић“ примопредаји дужности команданта Одреда војне полиције специјалне намене “Кобре“. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране/Даримир Банда Примопредаја дужности обављена је између досадашњег команданта потпуковника Горана Цолића и новопостављеног команданта, потпуковника Дарка Ђошића.
Министар Вучевић захвалио је потпуковнику Цолићу на преданости током досадашњег вршења дужности и пожелео успех потпуковнику Ђошићу, саопштило је Министарство одбране.
“Потпуковниче Цолићу, мислим да сте радили честито и часно свој посао и на томе вам честитам. Исто тако да пожелим успех и веру да ће потпуковник Ђошић бити на висини одговорности и знати да изврши све задатке који се пред вашу јединицу стављају у наредном периоду. Честитам вам Ђошићу на постављењу и верујем да сте свесни одговорности и терета који сте данас добили“, рекао је Вучевић.
Он је истакао да верује да су свесни околности у којима се наша држава налази.
“Отаџбина је по ко зна који пут изложена притисцима, пре свега око Косова и Метохије. Наш задатак, задатак државе је да чува мир, јер је мир наш национални и државни интерес. У овим месецима клањамо се сенима, одајемо пошту свим херојима који су дали животе за нашу државу, не само 1999. године, него и 1998, а незаборављајући ни све оне који су се борили и гинули за државу од 1990. године. И баш зато, да се не бисмо поново сусретали са мајчинским сузама и болом породица које су изгубили најмилије, желимо да чувамо мир“, рекао је Вучевић.
Нагласио је да Србија има своје црвене линије и да се неко вара, ако неко помисли да може да се поново деси “Олуја“, “Бљесак“ или погром из марта 2004. Према његовим речима, Србија је испружила своју руку у жељи да се постигне договор, али то не значи да смо слаби и ако нас неко буде дирао, узвратићемо одлучно, ефикасно, храбро и победићемо.
“Честитам вам предстојећи Дан Војске Србије, дан свих нас, целе отаџбине уз традицонални поздрав – Живела Војска Србије! Живела Србија!“, поручио је министар Вучевић.
Досадашњи командант “Кобри“ потпуковник Цолић истакао је да му је била част да седам година буде део ове јединице која је одувек била на пиједесталу и као таква снажан ослонац систему одбране и безбедности.
“Односом према задацима показали смо висок ниво патриотизма и професионализма због чега је јединица, а и свако од вас, значајна карика у систему безбедности. Ја вам овом приликом за то одајем признање. Показали смо да је бити припадник ове јединице велика част и привилегија, али исто тако обавеза и одговорност“, рекао је Цолић.
Навео је да је у претходном периоду Одред реализовао низ важних задатака, како планских тако и ван планских, а сигурно је један од значајних задатака био организацијско-мобилизацијска промена јединице, чиме је Одред добио још више на значају и чиме су створени услови за његово лакше функционисање, како у командовању тако и у логистичкој подршци.
Он је потпуковнику Ђошићу пожелео успех на новој дужности и да настави да буде посвећен задацима и обавезама као и до сада. Новопостављени командант “Кобри“ потпуковник Ђошић рекао је да се речима не могу описати понос и част које осећа након именовања за команданта јединице у којој је поникао, много тога научио и која проноси славу српске војске пуних 45 година.
“Од части и поноса јачи је једино осећај одговорности због обавеза и задатака који предамном стоје. Припадати овој јединици привилегија је одабраних, али када једном обучемо униформу и ставимо ознаке “Кобри“ сваки дан морамо доказивати да нам је место међу најбољим. Војно руководство, врховни командант и наша отаџбина од нас много очекују, а ми смо ту да обављамо најзахтевније задатке у најсложенијим условима када други не могу, не знају или не желе“, рекао је Ђошић.
Казао је да је циљ само један – сачувати безбедност Србије и свих њених грађана.
Према његовим речима, сходно томе, радиће више, боље, подизаће ниво обучености и способности за изазове који их у будућности очекују.
“На томе ћу инсистирати, то ћу тражити и од вас, то захтевам“, рекао је потпуковник Ђошић.
Вучић са Хилом и Марфијем: Сарадња на Балкану услов за напредак свих народа

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић и генерал Мојсиловић на примопредаји дужности команданта “Кобри“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.