Додик: Марфи понизио све српске жртве у Доњој Градини

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 16:36

Додик: Марфи понизио све српске жртве у Доњој Градини

Председник Републике Српске Милорад Додик, рекао је данас да је амерички амбасадор у Сарајеву Мајкл Марфи поново у Доњој Градини понизио српске жртве тврдњом да се ради о жртвама нацизма и фашизма. Фото: Танјуг/Дарко Војиновић „Марфи зна да је ту убијено 500.000 Срба, али неће да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << каже да су убијени само зато што су Срби“, рекао је Додик.
Представници амбасада акредитовани у БиХ положили су јуче венце у Доњој Градини одали пошту жервама концентрационог логора Јасеновац.
Међу амбасадорима који су положили венце је био и Мајкл Марфи, амбасадор САД. Из Амбасаде САД је тим поводом на Твитеру објављено:
„Данас, на амерички Национални дан сећања на Холокауст, одајемо почаст свима који су изгубили животе у Јасеновцу и свим жртвама нацизма и фашизма током Другог светског рата. На свима нама, а посебно на лидерима БиХ, је да признамо чињенице и одамо почаст жртвама. Признање прошлости, ма колико болно било, од суштинског је значаја за помирење и кључно је за спречавање будућих злочина“.
Vučić sa Hilom i Marfijem: Saradnja na Balkanu uslov za napredak svih naroda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Марфи понизио све српске жртве у Доњој Градини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.