Марина Маљковић: Поносна на успех са Фенербахчеом, Србији недостаје јака лига

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 16:28

Марина Маљковић: Поносна на успех са Фенербахчеом, Србији недостаје јака лига

Тренер кошаркашица Фенербахчеа и селекторка Србије Марина Маљковић изјавила је данас да срећна и поносна што је са турским клубом освојила Евролигу. Фото: fiba.basketball Фенербахче је пре три дана у финалу Евролиге у Прагу савладао Мерсин 99:60. Ово је прва европска титула за клуб из >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Истанбула.
Кошаркаши Партизана су 16. априла 1992. године освојили титулу европског шампиона, а Маринин отац Божидар Маљковић је 15. априла 1993. стигао до европске титуле са Лиможом.
„Не знам да ли је случајност или не, али ја освајам тај велики трофеј, који има посебно место у мом срцу. Мој отац је пре 30 година освојио трофеј са Лиможом, а ја сада са Фенербахчеом. И мој вољени клуб Партизан је пре 31 годину био шампион Европе“, изјавила је Марина Маљковић за телевизију К1.
Она је истакла да млађе кошаркашице учи да изговори не постоје и додала да у будућности очекује добре резултате са Србијом.
„Мислим да женска репрезентација Србије има сву могућу пажњу с обзиром на резултате које је постигла у претходном периоду. Последњих година су резултати наше селекције и од стране државе и од стране медија испраћени на најбољи могући начин. Мој мото је да увек може боље. Србији недостају јаки клубови и јака лига да би репрезентација увек трајала и да не би имала прекиде на великим такмичењима. То је оно што Србији недостаје“, додала је Маљковићева.
Селекторка Србије је истакла да је женска кошарка у експанзији у Европи и САД.
„Један српски клуб мора да игра у Евролиги, а други у другом по јачини такмичења, Еврокупу. То недостаје Србији“, додала је она.
Марина Маљковић је захвалила свим тренерима и кошаркашима на честиткама које је добила после освајања европске титуле са Фенербахчеом. „Обрадовић, Душко Ивановић, Богдан Тањевић, Светислав Пешић… Сви они су ми честитали на титули. Обрадовић врло добро зна колико је за Фенербахче битна ова титула. Освојили смо коначно европски трофеј, после неколико пораза у финалима. Подсећам и да је Обрадовић донео једину европску титулу мушком тиму. Турски новинари су Фенербахче прозвали Сербобахче“, рекла је Маљковићева.
Она се осврнула и на мечеве Партизана и Реала у четвртфиналу Евролиге.
„Биће неизмерно тешко, али са друге стране апсолутно верујем у Обрадовића. Не видим лимите и границе за овај тим Партизана. Најтежи посао тренера је да састави добар тим и добре људе. То је Партизан урадио. Зато не видим границе мог вољеног клуба колико год да је тешко“, истакла је Маљковићева и навела да је атмосфера у „Штарк арени“ коју праве навијачи Партизана одјекнула широм Европе.
Маљковићева је подсетила да су млади у Србији талентовани за колективне спортове.
„Ми са ових простора смо талентовани за спорт, а поготово за колективни спорт. Ја се трудим да омогућим да све девојчице имају прилику да се баве спортом. Тај спој квалитетног стручњака, талента и менталне снаге, које имамо, увек даје добре резултате“, закључила је Маљковићева.
Obradović: Ne mislim o povratku u Grčku, i sledeće sezone ostajem u Partizanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Марина Маљковић: Поносна на успех са Фенербахчеом, Србији недостаје јака лига се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.