Вучић: Да не буде било какве дилеме – нећемо подржати чланство тзв. Косова у УН

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 13:01

Вучић: Да не буде било какве дилеме – нећемо подржати чланство тзв. Косова у УН

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после састанка са министром спољних послова Краљевине Шведске Тобијасом Билстремом, да су разговарали и о ситуацији на КиМ и да је, да не би било никакве дилеме, поновио ставове Србије – нећемо подржати чланство Косова у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << УН. Фото: Танјуг/Раде Прелић „Говорили смо и о ситуацији на КиМ и ја сам поновио, да не буде било какве дилеме, ставове Србије да Србија оно што је рекла да ће да испуни, али да неће да подржи чланство тзв. Косова у УН и специјализиваним агенцијама и институцијама УН. И да сам о томе јасно обавестио све оне који учествују у преговорима и другу стану, и Бореља, Лајчака, Шолца, Макрона и Блинкена и све на кугли землској са којима смо разговрали“, навео је Вучић.
Пренео је новинарима да је рекао госту из Шведске да је видео да се стално у медијима провлачи један политички трик – како је важно да Албанци крену у процес формирања ЗСО, па да ваљда Србија треба одмах да испуини све што им падне напамет… , да ствари не иду тако. „Ствари иду овако. Данас је 10 година од Бриселског споразума. Ви формирате ЗСО са суштинским овлашћењима, када то урадите, а Србија је увек своју реч држала, као и после Бриселског спораузма и убудуће ће, Србија ће свој део посла да испуни. Али, нема игре око тога, има да испуните то и тек када то испуните, ми ћемо да испуњавмао онда наш део“, истакао је Вучић,
Како је рекао, можда ћемо као знак добре воље нешто унилатерално да урадимо, али то нема везе са обавезом Приштине да у потпуности испуни оно што је договорено. „Па, тек онда да ми радимо све друго, јер то је обавеза која није прихваће у фебруару или марту ове године или у новембру прошле године, то је оавеза која постоји од 19. априла од 2013. године“, нагласио је Вучић.
Joksimović: Građani Srbije zalsužuju da slobodno putuju u Ujedinjeno Kraljevstvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Да не буде било какве дилеме – нећемо подржати чланство тзв. Косова у УН се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.