Кијев позвао на консултације амбасадора у Минску због пријема шефа ДНР

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 10:09

Кијев позвао на консултације амбасадора у Минску због пријема шефа ДНР

Кијев је позвао амбасадора у Минску Игора Кизима на консултације, због састанка који је председник Белорусије Александар Лукашенко одржао са вршиоцем дужности шефа самопроглашене ДНР Денисом Пушилином, објављено је на сајту украјинског министарства спољних послова. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Министарство спољних послова Украјине осудило је састанак, назвавши га „још једним и очигледним непријатељским чином“ од стране Минска, преноси агенција РИА Новости.
С тим у вези, Министарство спољних послова Украјине одлучило је да позове амбасадора у Белорусији Игора Кизима на консултације, наводи се у саопштењу министарства. Званични састанак Лукашенка и Пушилина одржан је у уторак у Минску, а председник Белорусије понудио је вршиоцу дужности шефа самопроглашене ДНР помоћ за обнову и нормализацију живота на овој украјинској територији која је под контролом Москве.
Lavrov sledeće nedelje s Guterešom o izvozu žitarica crnomorskom rutom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кијев позвао на консултације амбасадора у Минску због пријема шефа ДНР се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.