Лавров: Русија и Венецуела ће ојачати сарадњу у производњи нафте и гаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 09:45

Лавров: Русија и Венецуела ће ојачати сарадњу у производњи нафте и гаса

Русија и Венецуела ће ојачати сарадњу у производњи нафте и развоју гасних постројења, као и на другим пројектима, саопштио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров после разговора са венецуеланским колегом Иваном Хилом Пинтом. Фото: Pixabay/jarmoluk „Планирамо више пројеката >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у сфери производње нафте, развоја гасних поља, у пољопривреди, медицини и фармацији, комуникацијама, свемиру, у сфери нових технологија“, рекао је шеф руске дипломатије на јучерашњој конференцији за новинаре у Каракасу, преноси ТАСС.
Он је додао да је у свим тим областима „планирано повец́ање обима и темпа сарадње“, као и да ће две стране наставити да активно „користе постојеће механизме“ у ту сврху, укључујући „међувладину комисију на високом нивоу“.
Лавров је истакао да су Русија и Венецуела договориле практичне мере за проширење трговинске и инвестиционе сарадње и интензивирање веза међу пословним круговима, с обзиром на актуелну ситуацију.
Стране су такође спремне да убрзају усвајање широког спектра међувладиних споразума и изнеле су додатне циљеве за културне и хуманитарне везе.
Руски министар је истакао и да је његова земља светски шампион по количини уведених западних санкција и да ће своје искуство ублажавања њиховог утицаја поделити са Венецуелом.
Лавров је рекао да су „Куба, Венецуела, Никарагва међу земљама региона које саме бирају свој пут“, а да све више латиноамеричких прати прати овај образац.
Додао је да колективни Запад даје све од себе да угуши независну политику у Латинској Америци и другим регионима.
У пракси, сарадња Венецуеле и Русије „јача темеље независне националне економије која не зависи од хирова и уцена” Запада, нагласио је Лавров.
Он је закључио да је таква врста односа створена и између Русије и Никарагве, као и Москве и Хаване, наводи ТАСС.
Raspisan kokurs za subvencije u stočarstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Русија и Венецуела ће ојачати сарадњу у производњи нафте и гаса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.