Брисел тежи јачању сарадње са УАЕ

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 09:28

Брисел тежи јачању сарадње са УАЕ

Председник УАЕ Шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан примио је данас телефонски позив од Шарла Мишела, председника Европског Савета, јавио је дневник „Галф Тудеј” из Шархаџа (УАЕ). Фото: Unsplash/katekerdi Током разговора бин Зајед – Мишел, било је речи о модалитетима јачања сарадње Емирата >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Европске уније, као и бројним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса, посебно о ескалирајућој кризи у Судану.
Шеик Мохамед бин Зајед ал Нахјан  је  том приликом истакао важност деескалације  сукоба у Судану, обезбеђења заштите цивила, као и решавања ситуације политичким средствима. Током овог разговора, председник Европског савета је изразио поштовање за политику УАЕ у подршци миру и стабилности у региону.
У међувремену, Италија је јуче укинула ембарго на продају оружја Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ), саопштење је владе у Риму, а пренела је новинска агенција „ Ал Арабија“ са седиштем у Ријаду. Италијанска влада образложила је ову одлуку, будући да су УАЕ обуставили своју војну улогу у сукобу у Јемену, уз настојање да подрже ту ратом разорену земљу на југозападу Арабијског полуострва, наводи се у саопштењу након седнице кабинета Ђорђе Мелони.
Иначе, званични Рим је обуставио продају наоружања Саудијско Арабији и УАЕ – ангажованих против побуњених Хута у Јемену, почетком 2021. године, наводећи своју посвећеност обнављању мира и заштити људских права. Италија је према незваничним изворима, од тог времена, већ ублажила ограничења на извоз оружја у обе заливске државе, примећују заливски посматрачи.
Hranitelji ne mogu sami sebi da uplaćuju staž

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брисел тежи јачању сарадње са УАЕ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.