Лавров следеће недеље с Гутерешом о извозу житарица црноморском рутом

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2023, 09:16

Лавров следеће недеље с Гутерешом о извозу житарица црноморском рутом

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров разговараће следеће недеље у Њујорку са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом о споразуму за извоз житарица из украјинских црноморских лука. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Разговори у Њујорку ће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одржани само неколико недеља пре истека важећег договора о извозу украјинских житарица, а нови договор би могао да буде постигнут само под условом да се испуне и захтеви Русије о извозу руских производа, наводи Ројтерс.
С обзиром да Русија председава Савету безбедности УН током априла, Лавров би током свог боравка у Њујорку требало да буде председавајући два састанка Савета безбедности.
Русија је упозорила да „нису сјајни“ изгледи да се постигне договор о безбедном транспорту житарица из украјинских црноморских лука после 18. маја, у јеку ратног стања.
Stoltenberg: Čovečanstvo pred ogromnim bezbednosnim izazovima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров следеће недеље с Гутерешом о извозу житарица црноморском рутом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.