Министар спољних послова Саудијске Арабије разговарао с Асадом у Дамаску

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 17:01

Министар спољних послова Саудијске Арабије разговарао с Асадом у Дамаску

Министар спољних послова Саудијске Арабије принц Фејсал бин Фархан састао се данас у Дамаску са сиријским председником Башаром ал Асадом, јавили су сиријски државни медији. Фото: Танјуг/Vladimir Gerdo, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Министарство спољних послова Саудијске Арабије је у саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << навело да посета принца Фејсала долази због „жеље и заинтересованости“ Ријада да се постигне политичко решење за сиријску кризу.
То решење, како се додаје, требало би да отклони све последице сиријске кризе и сачува јединство, безбедност, стабилност и арапски идентитет Сирије и врати је у арапско окружење, „на добробробит братског сиријског народа”, преноси Ал Арабија.
Посета је уследила неколико дана пошто је сиријски министар спољних послова Фејсал Мекдад посетио Саудијску Арабију, што је било прво такво путовање од избијања грађанског рата у Сирији 2011. године.
Након тога, министри спољних послова земаља Савета за сарадњу у Заливу, Египта, Јордана и Ирака одржали су самит у Џеди како би разговарали о могућем повратку Сирије у арапско окриље.
Саудијска Арабија и Сирија су се сагласиле да обнове дипломатске односе, а Ројтерс је пренео раније овог месеца да ће Бин Фархан отпутовати у Дамаск како би позвао Асада на самит Арапске лиге у Ријаду 19. маја.
G7: Zamrznuta ruska imovina će biti vraćena kada Moskva plati reparacije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министар спољних послова Саудијске Арабије разговарао с Асадом у Дамаску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.