Кина одбацила тврдње САД о кинеској тајној полицијској станици у Њујорку

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 11:27

Кина одбацила тврдње САД о кинеској тајној полицијској станици у Њујорку

Портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин оспорио је данас тврдње САД о постојању кинеске „тајне полицијске станице“ у Њујорку. Census Counties Population
Фото: Танјуг/AP Photo/Julia Nikhinson Кина води политику немешања у унутрашње послове других земаља и та наводна полицијска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << станица не постоји, рекао је Ванг на редовном брифингу за новинаре, пренео је Ројтерс.
Амерички федерални агенти ухапсили су у понедељак двојицу становника Њујорка због наводног управљања кинеском „тајном полицијском станицом“ у кинеској четврти на Менхетну. Лију Ђијанванг (61) и Чен Ђинпинг (59) суочавају се са оптужбама да су радили као тајни агенти кинеске владе и да нису обавестили америчке власти, а на терет им се ставља и ометање закона, навело је тужилаштво, објавио је Ројтерс.
„Овај случај показује јасно кинеско кршење нашег државног суверенитета тако што су направили тајну полицијску станицу усред Њујорка“, рекао је тужилац.
Тужиоци су саопштили да је Лију 2018. године покушавао да убеди једну особу која се сматрала бегунцем у Кини да се врати кући.
SAD: FBI uhapsio pripadnika Nacionalne garde jer se prijavio za plaćenog ubicu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина одбацила тврдње САД о кинеској тајној полицијској станици у Њујорку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.