Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 08:12

Кирби: САД захвалне што је амбасадорка Трејси посетила Гершковича

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби захвалио је данас на прилици коју је добила америчка амбасадорка у Русији Лин Трејси да се састане са ухапшеним новинаром „Wall Street Journal-а“ Еваном Гершковичем. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh „Захвални смо што смо добили конзуларни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приступ“, рекао је он новинарима, пренела је агенција РИА Новости.
Кирби је додао да би САД желеле да имају редован конзуларни приступ Гершковичу, али да још нису спремне да кажу када ће бити следећа посета. Амбасадорка Трејси посетила је данас Гершковича у затвору Лефортово у Москви, први пут откако је ухапшен прошле недеље.
„Ово је први пут да нам је дозвољен приступ од како је неправедно притворен пре више од две недеље. Доброг је здравља и даље је јак. Понављамо позив да се хитно ослободи“, поручила је Трејси на Твитер налогу америчке амбасаде у Москви.
Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је 30. марта да је ухапсила Гершковича у уралском граду Јекатеринбургу и против њега покренула поступак због наводне шпијунаже, односно прикупљања података о државној тајни о војно-индустријском комплексу.
Rjabkov: U slučaju Gerškoviča pritisak SAD neće imati uticaj na odluke Moskve

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кирби: САД захвалне што је амбасадорка Трејси посетила Гершковича се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.