Петковић: Веља побркао лончиће!

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 18:57

Петковић: Веља побркао лончиће!

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић данас је, поводом оптужби шефа кабинета председнице привремених институција у Приштини Вјосе Османи, Бљерима Веље, нагласио да Влада Србије има овлашћења да, у складу са међународним правом и Уставом Србије, доноси политичке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одлуке које се односе на целу територију Републике Србије. Фото: Танјуг/Сава Радовановић “Бљерим Веља је, оптужујући Владу Србије да се меша у унутрашње ствари тзв. Косова, потпуно заменио тезе, односно, како се каже на српском, побркао лончиће, јер управо је Приштина та која се својим сепаратистичким настојањима меша у унутрашње ствари Србије, а не обрнуто“, поручио је Петковић у саопштењу.
У Приштини су се, како је додао, “најели буника, или се само праве наивни“.
“Можда господин Веља и његове колеге не познају међународно право и нису свесни чињенице да Резолуција 1244 СБ УН препознаје Косово и Метохију као део Србије, или не схватају да та Резолуција почива на истим принципима као и аргументи којима у Приштини данас бране територијални интегритет Украјине. Али, како су говорили Латини: ignorantia juris non ekscuzat – непознавање закона није изговор!“, рекао је Петковић.
Данас се сви тако радо, како је додао Петковић, бавећи се Украјином, позивају на принцип неповредивости суверенитета и територијалног интегритета држава.
“Прави је час да се исти присете да је и Србија међународно призната суверена држава, и да се међународно право на њу односи као на било коју другу земљу“, истакао је директор Канцеларије за КиМ.
Бљерим Веља, изјавио је данас, поводом документа у којем Влада Србије говори о локалним изборима на северу Косова и Мертохије, да је то доказ, како је навео, „мешања Београда у локалне изборе“ који ће бити одржани 23. априла.
Влада Србије усвојила је на седници 15. априла пакет мера, који је договорен на састанку председника Србије Александра Вучића и политичких представника Срба са Косова и Метохије у Рашкој 13. априла, у којима се, између осталог оштро осуђује недемократски покушај привремених институција самоуправе у Приштини да одржи изборе за локалну администрацију у четири већински српске општине на северу КиМ.
Dačić sa Nijonde: Cenimo podršku Gabona teritorijalnom integritetu Srbije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Веља побркао лончиће! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.