Индија и Русија разговарају о споразуму о слободној трговини

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:50

Индија и Русија разговарају о споразуму о слободној трговини

Заменик руског премијера и министар трговине Русије Денис Мантуров саопштио је данас да Русија и Индија у Њу Делхију дискутују о споразуму о слободној трговини између двеју земаља. Фото: Танјуг/AP Photo Москва, заједно са Евроазијском економском комисијом (ЕЕК), жели да интензивира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преговоре о споразуму о слободној трговини са Индијом, изјавио је Мантуров у Њу Делхију, преноси Ројтерс.
Он је рекао да у Русији влада потражња за грађевинским материјалом за путеве, опремом, фармацеутским и хемијским производима, „што ће створити могућности за индијске компаније да извезу више робе у Русију“. Индијски министар спољних послова Субрамањам Џаишанкар је изјавио да би прихватање споразума о слободној трговини између Индије и Евроазијске економске заједнице, организације коју предводи Русија, значајно унапредило узајамне трговинске односе.
Џаишанкар је навео да би бизнис у Индији могао да профитира од руске технологије и да Њу Делхи тренутно ради на последњим детаљима споразума који су везани за питања плаћања, потврда и логистике.
Индија истовремено преговара о споразумима о слободној трговини са ЕУ и Великом Британијом. Русија је тренутно највећи извозник сирове нафте у Индију, а истровремено највећи снабдевач Индије оружјем, подсећа британска агенција.
EU ove nedelje razmatra mere zabrane pojedinih članica na uvoz ukrajinskog žita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индија и Русија разговарају о споразуму о слободној трговини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.