Истрага против британског премијера Сунака због сукоба интереса и фирме његове супруге

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:29

Истрага против британског премијера Сунака због сукоба интереса и фирме његове супруге

Повереник за стандарде британског парламента Данијел Гринберг, отворио је данас истрагу против британског премијера Ришија Сунака због навода да није указао на потенцијални сукоб интереса, а за које се сматра да су у вези са компанијом за бригу о деци у којој је његова супруга >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инвеститор. Фото: Танјуг/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Сунакова супруга, Акшата Мурти, наведена је као акционар “Кору Кидса“, једне од шест приватних компанија које пружају услуге бриге о деци, а највероватније ће имати користи од шеме предложене у прошломесечном буџету за подстицање људи да чувају децу, преноси Ројтерс.
Сунак је раније, на парламентарном одбору за интересе, на питање лабуристичке посланице Кетрине Мекинел да ли има повезаности између интереса његове супруге и предложеној шеми о бризи о деци, рекао да је све интересе пријавио “на нормалан начин“.
Касније се испоставило да су шефови компаније присуствовали пријему у Даунинг стриту број 10 неколико сати након Сунаковог појављивања у одбору, наводи Гардијан.
Сунак не наводи удео супруге у свом регистру интереса као посланика, који посланици морају да ажурирају.
“Чланови морају увек бити отворени и искрени у изјашњавању о било каквом релевантном интересу у било ком поступку Дома или његових одбора, као и у свакој комуникацији са министрима, члановима, јавним званичницима или носиоцима јавних функција“, наводи се у шестом параграфу кодекса понашања чланова парламента, преноси Гардијан.
Комесар је одговоран за праћење рада Кодекса понашања и регистара Доњег дома, укључујући истрагу свих наводних кршења.
На страници повереника на сајту парламента није било више детаља о овим наводима.
Supruga Šolca podnela ostavku na mesto pokrajinskog ministra obrazovanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Истрага против британског премијера Сунака због сукоба интереса и фирме његове супруге се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.