Ако вас муче алергије на полен, ове намирнице немојте конзумирати

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 14:01

Ако вас муче алергије на полен, ове намирнице немојте конзумирати

Храну која може само додатно погоршати стање у којем се налазите, требало би да избегавате током овог периода. Фото: Pixabay/meineresterampe Млечни производи Млечни производи могу да стимулишу производњу слузи, што погоршава симптоме као што су зачепљен нос и цурење из носа. Дакле, док >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је такозвана пролећна сезона активна, можда би било најбоље избегавати храну попут млека, јогурта, па чак и сира.
Алкохол Када имате алергију на полен, тело ослобађа хистамин као одбрану од нечега што доживљава као претњу. Тело може да производи хистамин, али се може наћи и у одређеним намирницама и пићима, укључујући алкохол, што значи да ће редовна конзумација алкохола повећати ниво ове хемикалије у вашем телу и довести до свраба коже и зачепљеног носа.
Kафa Не би требало да пијете ни кафу, јер као и алкохол, она садржи велике количине хистамина, што значи да сваки пут када пожелите да попијете кафу можете погоршати симптоме алергије.
Орашасти плодови  Иако су орашасти плодови једна од најздравијих намирница које можете јести, они такође садрже хистамин. Ово посебно важи за орахе и индијски орах. Зато избегавајте ову врсту хране и покушајте да је у овом периоду замените маслиновим уљем као одличним извором здравих масти.
Greške koje pravimo kada odlažemo sir u frižider!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако вас муче алергије на полен, ове намирнице немојте конзумирати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.