Брнабић: Нико неће да приватизује ЕПС, нити да продаје, циљ је да га ојачамо

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 13:44

Брнабић: Нико неће да приватизује ЕПС, нити да продаје, циљ је да га ојачамо

Повереница СНС-а за Београд Ана Брнабић изјавила је данас да се ЕПС неће приватизовати нити продавати, већ да је циљ да се ојача. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Она је то рекла приликом посете општинском одбора СНС-а у Лазаревцу где је разговарала са мештанима о статусу и плановима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за ЕПС, будући да 14.000 људи из овог места ради у том предузећу.
„Оно што је мени данас посебно важно и тема је о којој сам желела да разговарам са људима је реформа унутар Електропривреде Србије, огроман број породица у Лазаревцу зависи директно од ЕПС и њихова будућност и просперит зависи од будућности ЕПС-а и желим директно да са њима разговарам шта су нам планови, промене и шта доноси нови статут“, истакла је Брнабић.
Према њеним речима ЕПС је национално благо Србије, национални ресурс. „Оно што желим да урадимо је да га додатно ојачамо да направимо, не само озбиљну енергетску компанију за Србију, већ компанију која може да се такмичи у Европи и да може да подржи читав напредак и развој Србије. Желим да поручим људима да немају чега да се плаше, јер статут је прављен тако да примарна делатност буде производња електричне енергије, а некада је била трговина“, појаснила је Брнабић.
Она је да је то специфична тема за Лазаревац и да ће значити грађанима да се упознају са свим стварима везаним за ЕПС. Брнабић је рекла и да је једна од следећих општина коју ће посетити Обреновац.
„Ако је судбина ЕПС безбедна, и ако је будућност његова све боља, тако ће и будућност оних који су у њему запослени и њихових породица бити боља. Апсолутно ће сачувати своја радна, места и биће перјаница даљег развоја и напретка Србије“, додала је она.
Брнабић је рекла и да следеће недеље почиње изградња пијаце у Лазаревцу, а до краја године почеће и реконструкција Дома здравља, неколико игралишта и паркићам, као и изградња подземне гараже и Трга. „Ово је права прилика да други дан Васкрса искористимо за разговор са људима шта смо у Лазаревцу урадили и шта планирамо. Желим да честитам Васкрс свим нашим грађанима православцима“, рекла је Брнабић.
Према њеним речима након Вождовца, Сурчина, Врачара и посете тим општинским одборима на реду је био Лазаревац, као и да ће и наредних недеља обилазити одборе и разговарати са грађанима.
Orlić: Kurti hoće da izazove sukob na KiM, krajni cilj mu je da tamo ne bude Srba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Нико неће да приватизује ЕПС, нити да продаје, циљ је да га ојачамо се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.